Najbolji besplatni email alati

2059
Email alati

Trendovi u marketingu podložni su stalnim promenama, ali jedan od marketing kanala koji decenijama zadržava prepoznatljivu formu je email. Email drži vodeću poziciju u content marketingu, bez obzira da li se radi o B2B ili B2C modelu poslovanja.

Bilo da ste novajlija u email marketingu ili ste dobar poznavalac istog, svesni ste sa koliko se izazova treba suočiti kako biste kreirali email koji će podstaći klijente na akciju. Bez efikasnih email alata možete uložiti mnogo vremena, a da ipak ne kreirate email koji izgleda moćno i uspešno prenosi vašu poruku.

Mnogi biznisi svesno prihvataju ovaj rizik, jer nisu spremni da investiraju u email alate. Međutim, email alati ne moraju nužno biti skupi. Postoji veliki broj besplatnih email alata koji vam mogu uštedeti vreme i novac. Danas vas upoznajemo sa nekima od njih:

Sender

Sender je jedan od najboljih alata za email marketing, a sadrži funkcije koje osiguravaju da će vaša poruka završiti u inboxu primaoca. Uz Sender moći ćete da kreirate zadivljujuće newsletter-e. Odaberite neki od ponuđenih obrazaca, a zatim mu dodajte elemente kao što su slike, video i tekst. Kako biste ostvarili još veći uticaj, možete personalizovati email poruku za svakog primaoca ponaosob.

Sender ima snažnu analitičku funkciju i pruža vam informacije ko je otvorio vaš email, ko je kliknuo na link unutar email-a, u koje vreme itd. Detaljne informacije omogućiće vam da kreirate precizne profile vaših kupaca. Moći ćete da optimizujete svoju email marketing strategiju i date atraktivne ponude svojim kupcima.

Besplatna verzija nudi do 2.500 pretplatnika i slanje 15.000 email poruka mesečno.

Omnisend

Omnisend je sofisticirana platforma za marketing webshop-ova, koja objedinjuje sve komunikacijske platforme na jednom mestu. Besplatna verzija Omnisend-a uključuje samo email fukcije, što će biti dovoljno za marketing malih i srednjih biznisa. Omogućava automatizaciju isporuke email-a, zasnovanu na proučavanju online ponašanja vaših potencijalnih i postojećih klijenata.

Uvid u ponašanje klijenata, koji Omnisend pruža, je sveobuhvatan, te ga možete iskoristiti za slanje relevantnijih marketinških email poruka. Funkcija „Product Picker“ uštedeće vaše vreme, a omogućiće vam da u newsletter uvrstite sve proizvode iz vaše ponude. U newsletter možete dodati „ogrebi me“ kartice, kupone za popust ili besplatne poklone, kako biste optimizovali vašu ponudu.

Besplatna verzija nudi slanje do 15.000 email poruka mesečno, a maksimalno 2.000 email poruka dnevno.

SendPulse

SendPulse platforma ima više marketinških funkcija, ali najpopularnija je funkcija za email marketing. Tu ćete pronaći mnoštvo profesionalno dizajniranih email obrazaca, koje lako možete prilagoditi vašim potrebama, jednostavnim potezima mišem. Kreirane mejlove možete automatski slati u vreme koje vi odredite, zasnovano na ponašanju vaših klijenata ili zavisno od vaših ciljeva.

SendPulse ima funkciju koja rangira vaše pretplatnike po aktivnosti, te lako možete saznati ko su vaši najvredniji pretplatnici. Omogućava uvid u stopu klikova, stopu pročitanih i nepročitanih mejlova za svakog pretplatnika ponaosob. Sa SendPulse alatom možete personalizovati mejlove po imenu, polu, datumu rođenja, godinama i poslovnom profilu korisnika.

Besplatna verzija nudi do 2.500 pretplatnika i slanje 15.000 email poruka mesečno.

Benchmark Email

Benchmark Email je odličan alat koji će vam olakšati kreiranje mejlova na koje će ljudi reagovati, a koji će odlično izgledati, bez obzira na vrstu uređaja na kojoj se prikazuju. Prilikom dodavanja slika, imate opciju da izmenite i uredite slike na samoj platformi. Možete dodavati tekst, nalepnice i razne efekte, kako bi vaša poruka bila što upečatljivija.

Možete birati između velikog broja email obrazaca, zavisno od vrste, prilike i prirode posla. Benchmark email nudi funkciju dualnog prikaza email-a, te možete pratiti kako vaš mejl izgleda korisnicima dok ga uređujete, što olakšava proces kreiranja emaila.

Besplatna verzija nudi do 2.000 pretplatnika i slanje 14.000 email poruka mesečno.

MailChimp

Verovatno ste čuli za MailChimp, jedan od najboljih alata za email marketing. Besplatni plan MailChimp-a nudi korisnicima osnovne funkcije za email marketing kao što su kreiranje i zakazivanje slanja email poruka. Ono što izdvaja MailChimp od drugih alata jeste funkcija pametnih preporuka, koja vam pruža dragocene uvide o vašoj publici, kako biste optimizovali vašu email strategiju.

Kreiranje email-ova je jednostavno uz pomoć Content Manager funkcije, gde možete sačuvati slike i fajlove za dalju upotrebu. MailChimp omogućava automatizaciju email poruka u odnosu na ponašanje kupca, pa tako možete slati mejlove dobrodošlice, potvrde narudžbi, podsetnike kada korisnici prekinu kupovinu i slično.

Besplatna verzija nudi do 2.000 pretplatnika i slanje 10.000 email poruka mesečno.