7 alternativnih rešenja za Yoast SEO dodatak koje treba da isprobate

3770

Ako ste bloger, preduzetnik, vlasnik malog preduzeća ili jednostavno imate website, nadamo se da znate ponešto o SEO optimizaciji.

Srećom, platforme kao što je WordPress imaju dodatke pomoću kojih možete napraviti uspešne izmene na sajtu, čak i ako niste upućeni u kodiranje ili SEO.

Yoast SEO je jedan od najpopularnijih SEO dodataka, a ima i besplatnu i premijum verziju. Prilagođen je potrebama korisnika i instaliran na više od pet miliona sajtova.

Pored Yoast-a, postoji još nekoliko odličnih dodataka za SEO, kojima nije posvećeno dovoljno pažnje na internetu, ali mi smo tu da to promenimo.

U nastavku teksta pogledajte koje su to najbolje alternative za Yoast SEO:

Sadržaj

SEOPressor

SEOPressor dodatak

Više od 23 miliona WordPress sajtova koristi SEOPressor, a razumemo i zašto.

Kontrolna tabla SEOPressor-a jasno prikazuje sve vaše SEO podatke na jednom mestu, stoga je jednostavno i brzo identifikovati i otkloniti sve greške.

Dozvoljava vam da optimizujete do tri ključne reči. Novodizajnirani algoritam SEOPressor-a formulisan je na osnovu analize od tri milijarde redova podataka, tako da pretražuje vaš sajt gotovo kao i Google.

Nažalost, nema besplatnu verziju za korišćenje, ali cena mu kreće od 9$ mesečno, tako da je pristupačan za većinu preduzetnika.

Rank Math

Rank Math dodatak

Poznat kao „švajcarski sat SEO optimizacije“, Rank Math je WordPress dodatak koji ima mnogo korisnih funkcija za poboljšanje online vidljivosti sajta.

Ima funkciju smart automatizacije koja će vam uštedeti mnogo vremena. Dizajn je prilagođen korisnicima, a wizard za podešavanje je jednostavan za korišćenje, stoga će implementaciju Rank Math-a i optimizovanje sajta učiniti mnogo lakšim.

Za razliku od Yoast-a, koji vam omogućuje da optimizujete jednu ključnu reč po postu, Rank Math dozvoljava da odaberete do pet ključnih reči po jednom postu.

Rank Math ima mogućnost da izvrši kompletnu SEO proveru na vašem sajtu. Takođe, ima i specifične karakteristike kojima targetira lokalni SEO, tako da će se vaš sajt garantovano izdvojiti od ostalih.

Ako ga još uvek niste isprobali, Rank Math zaslužuje da mu date priliku!

SEOPress

SEOPress dodatak

SEOPress je univerzalan, siguran i proveren SEO dodatak za WordPress, koji će za tren učiniti da se vaš website istakne na rezultatima pretrage.

U ponudi su besplatna i premijum verzija, ali premijum verzija je neverovatno pristupačna (samo 39$ godišnje!).

SeoPress deluje na:

  • Poboljšavanje broja deljenja na društvenim mrežama.
  • Analiziranje sadržaja sa neograničenim brojem ključnih reči.
  • Upravljanje naslovima, pasusima i kratkim opisima članka (meta description).
  • Deljenje mape sajta sa Google-om, kako bi Google brzo prepoznao bilo kakve izmene na sajtu i indeksirao ih, time unapređujući vaš SEO.

SEOPress je ocenjen sa 4.9/5 od strane korisnika WordPress-a, a kad uzmemo u obzir sve njegove mogućnosti, jasna je i visoka ocena.

All in one SEO Pack

All in one SEO Pack dodatak

All in one SEO Pack kreiran je 2007. godine, a od tada je generisao veliki broj pratilaca. To je jedan od najviše preuzimanih dodataka za WordPress.

Sve postavke All in one SEO Pack-a nalaze se na jednoj stranici. To je dobra vest za one koji smatraju da su dodaci sa više stranica (kao što je Yoast) zbunjujući i oduzimaju previše vremena.

Podešavanja su podeljena u skladu sa funkcijama, tako da ćete lako znati gde da kliknete ako želite da radite na početnoj stranici sajta, naslovima, displeju itd.

Dolazi u paketu sa XML mapom sajta, uređivačem datoteka, menadžerom performansi i mogućnošću uvoza i izvoza SEO podataka.

Sve u svemu – odlična alternativa za Yoast!

The SEO Framework

The SEO Framework dodatak

SEO Framework razlikuje se od ostalih WordPress SEO dodataka, jer je vođen veštačkom inteligencijom (AI). Automatski analizira i optimizuje mnoge elemente vašeg sajta, koje bi morali da uradite ručno, ukoliko koristite druge dodatke.

Dolazi prekonfigurisan, ali imate opciju da prilagodite podešavanja skladno svojim potrebama, a ugrađena inteligencija će samostalno optimizovati stranice vašeg sajta.

Automatski generiše naslove stranica i opise koje će Google sigurno prepoznati.

Pored toga, SEO Framework nije brendiran, tako da njegovo ime i etiketu nećete videti nigde na svom sajtu.

Besplatna verzija SEO Framework-a dozvoljava vam da dodate ekstenzije kao što je Inkognito. Ako želite da povežete više sajtova, da imate pristup API-ju ili dodatke kao što je Lokalni SEO, moraćete kupiti premijum verziju.

Premium SEO Pack

Premium SEO Pack dodatak

Premium SEO paket se reklamira kao “najbolji SEO dodatak za WordPress“. Nadamo se da vam ovaj tekst objašnjava da ima baš mnogo „najboljih“ dodataka 🙂

Premium SEO paket ima mnogo odličnih performansi i definitivno ga treba isprobati ukoliko tražite način da optimizujete svoj sajt.

Kao i mnogi drugi, ima besplatnu verziju i verziju koja se plaća. Naravno, ako platite dobijate verziju sa većim brojem opcija.

Za razliku od plaćene verzije, besplatna nema tehničku podršku, ali zato ima jedinstvenu karakteristiku – kompletnu optimizaciju (mass optimization).

Modul za kompletnu optimizaciju omogućava vam da optimizujete sve postove i stranice u isto vreme, uz optimizaciju meta naslova, opisa i ključnih reči.

Ova funkcija definitivno razlikuje Premium SEO Paket od ostalih dodataka na tržištu. Na zvaničnom sajtu potražite više informacija o tome kako kompletna optimizacija može uštedeti vaše vreme i vaš novac.

WP Meta SEO

WP Meta SEO dodatak

WP Meta SEO je dodatak dizajniran za korisnike koji o SEO optimizaciji znaju vrlo malo ili nimalo.

Iznenadili biste se koliko blogera i preduzetnika ne shvataju šta je SEO i kako utiče na njihov sajt. Zahvaljujući dodacima poput WP Meta SEO, lako je shvatiti osnove SEO optimizacije.

Nakon što preuzmete ovaj dodatak, prva stvar koju će uraditi je popis svih velikih SEO problema koje imate na sajtu.

Klikom na svaki prikazani problem dobićete opis problema i način na koji ga možete rešiti. Jednostavnije od toga ne može!

Ukoliko želite još jednostavniji pristup, povežite WP Meta SEO i Google Analitics, kako biste dalje analizirali sadržaj, opise i glavne ključne reči.

Iako je ovaj dodatak savršen za početnike, ima dovoljno opcija koje će impresionirati i iskusnog SEO eksperta. WP Meta SEO bez problema može da se takmičiti sa ostalim dodacima za prvo mesto.